Presentació

Ideari del centre Llar d’Avis Mira-sol, va sorgir d’una experiència personal que va finalitzar amb el desenvolupament de l’idea primigènia de crear un centre on es conjugués l’atenció sanitària amb el tracte humà als residents com a persones que són amb tots els seus drets.

Un màxim de vint-i-cinc places en règim residencial ens permet efectuar un seguiment continu i real de l’estat mèdic, social i emocional de cada persona.

Tots els residents que conviuen en aquest centre tenen nom i cognom. Sabem quines són les seves necessitats, les seves alegries i les seves penes. Coneixem les seves famílies i compartim experiències.

No són, ni seran mai, el número 53, ni el resident de la 3ª planta, habitació 37.

Llar d’Avis Mira-sol és un centre totalment obert. Els horaris de visites són amplis. Es pot anar a passar el dia fora o bé marxar durant diversos dies.  

Descripció

L’edifici va ser dissenyat i construït pensant en les persones que hi viurien. Amplis finestrals fan que la llum i la claror siguin la nota predominant del centre. Tot ell està envoltat de jardins amb ombra per l’estiu i àmplies zones assolellades per a l’hivern. A l’estiu tenim el nostre petit hort que ens dóna tomàquets, cogombres, pebrots, … Els gaspatxos que fa la cuinera del centre, són esperats tot l’any.

A l’interior de l’edifici, el sistema de calefacció, a fi d’evitar obstacles i punts de calor, potencialment perillosos, es troba instal·lat a terra per aconseguir que a l’hivern la temperatura sigui uniforme. Tots els banys estan adaptats i provistos d’aixetes amb termostat per eliminar el risc d’ulceració de la pell per cremades accidentals.

Els dormitoris tenen intercomunicadors per poder contactar amb els cuidadors en cas de necessitat. Llits articulats, grues per a mobilitzacions, detectors de fum i portes ignífugues complementen l’equipament.

Disposem d’una Sala Snoezelen. A través d’un entorn interactiu, s’ofereixen altres formes de relacionar-se amb el món. Trobar mètodes alternatives d’aconseguir solucions a les dificultats i als problemas de comunicació. Es treballen amb les capacitats sensorials, estimulant el tacte, la oïda, la vista i l’olfacte. En un context relaxant, pretén apropar a la persona un seguit d’estímuls i oferir que interaccioni amb ells. Donant una atenció individualitzada, la intervenció és establerta per treballadors professionals dins de l’àrea.

 Descobreix les nostres instal·lacions >